BAS JO9-1 - ASV Dronten F3 : 3-3

BAS JO9-1 3 - 3 (2 - 1) ASV Dronten F3
6-9-2010

BAS F1 vecht zich naar punt

BAS F1 heeft in de derde bekerwedstrijd gelijkgespeeld. In eigen huis werd het 3-3 tegen buurman asv Dronten F3. Doelpuntenmakers voor BAS waren Anis El Achak, Aimen El Achak en Bart Knorren.

BAS was weer compleet voor deze wedstrijd. Alleen leider Leon Ceelen kon niet optijd in Biddinghuizen zijn, vanwege zijn studie. Wel wenste hij via een sms de selectie veel succes.

BAS werd in de eerste minuten een beetje overdonderd door de Drontenaren. Ze zaten er bovenop en lieten meteen zien dat ze niet naar Biddinghuizen waren gereist om afgedroogd te worden. BAS leek wat geimponeerd, mede door het spel van de Drontenenaren en mede door wat er zich buiten de lijnen afspeelde.

ASVD maakte hier dankbaar gebruik van en strafte dit af. Binnen drie minuten keek BAS tegen een achterstand aan. Een afvallende bal vanuit een corner kon vrij worden ingeschoten.

Na deze goal pakte BAS het op. Onder leiding van de keihard werkenden Tyrick Bodak en Bart Knorren ging het team er voor. Dit resulteerde binnen tien minuten tot de gelijkmaker. De felheid van de twee sloeg ook over op Anis El Achak en die vechte zich knap terug van een afgeslagen bal. De bal kon zo het lege goal in worden geschoven.

De Biddinghuizer trein ging hierna echt lopen en vier minuten later was het alweer raak. Bart Knorren nam de bal knap mee en ging hierdoor een op een met de keeper. Hij schoof de bal keurig langs de keeper en scoorde hierdoor al zijn vijfde goal van dit seizoen.

Op slag van rust kwam ASVD weer wat beter in de wedstrijd. Een slotoffensief lijdde nog tot hachelijke momenten voor het goal van doelman Roy Woud, maar hij hield zijn ploeg op voorsprong.

Na de rust was het ASVD wat het spel dicteerde. BAS werd gedwongen veel te verdedigen, maar dit deden ze goed. Lang was het tegenhouden geblazen en uiteindelijk duurde het toch te lang. Opnieuw was het een corner van ASVD waar een goal uit kwam. De bal kwam terecht via een kluts voor de voeten van een Drontenaar. Hij bedacht zich niet en schoot de bal goed in de goal.

Maar opnieuw was daar de veerkracht die BAS F1 vanavond toonde. ASVD was beter, viel meer aan, maar BAS was enorm gevaarlijk met razendsnelle uitvallen. Uiteindelijke lijdde zo'n uitval ook tot een goal. Aimen El Achak kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten, bedacht zich niet en krulde de bal schitterend in de verre hoek.

BAS F1 reageerde uitgelaten en de spelers gingen juichend over het veld. Echter, was het ASVD wat het slotwoord had. BAS vergat even te verdedigen, ging opzoek naar de 4-2, maar kreeg uiteindelijk de deksel op de neus. De goed vrijgelopen spits van ASVD schoot de bal keurig langs keeper De Vries, die kansloos was.

Zo eindigde de bekerderby in een gelijkspel. Leider Wouter Foppen was na afloop toch wel tevreden. "We hebben dan niet gewonnen, maar we hebben er enorm voor geknokt. Stuk voor stuk, klasse gedaan!"

Of BAS F1 doorgaat in de beker moet even worden afgewacht. De stand is op dit moment als volgt:

1. BAS F1 7 punten Doelsaldo: +5
2. asv Dronten F3 4 punten Doelsaldo: +2
3. Hatto Heim F3 3 punten Doelsaldo: -2
4. WVF F2 0 punten Doelsaldo: -5

Zaterdag speelt BAS F1 uit bij SVL F3. De wedstrijd in Lelystad begint om 10.00.

Wouter

Anis El Achak

Bart Knorren

Aimen El Achak

BAS JO9-1 - ASV DRONTEN F3: 3 - 3 (2 - 1)

3' doelpunt 0 - 1
13' doelpunt 1 - 1  Anis El Achak (-)
17' doelpunt 2 - 1  Bart Knorren (-)

27' doelpunt 2 - 2
31' doelpunt 3 - 2  Aimen El Achak (-)