BAS JO9-1 6 - 3 (3 - 2) WVF F2
Bekerwedstrijd
4-9-2010

1 ding is zeker, BAS F1 gaat voor de beker!

Afgelopen zaterdag stond de bekerwedstrijd tegen de jongens van WVF F2 op het programma. Alle spelers waren aanwezig, maar coach Wouter Foppen ontbrak. 'De jongens hebben deze trainingsweek aangetoond dat ze er klaar voor zijn. Ik ga nu met een gerust hart richting Frankrijk', aldus Foppen.

Om 10:00 werd er door de heer Grafhorst gefloten voor het startsignaal. De heer Grafhorst was deze ochtend zo vriendelijk om de fluit ter hand te nemen en deed dit uitstekend, bedankt hiervoor!

Het was direct zichtbaar dat we met een lastige tegenstander te maken hadden. We maakten wel het spel, maar in de counter waren de Zwollenaren erg snel en gevaarlijk. Nadat BAS een aantal goede kansen op de openingstreffer mistte, scoorden de Zwollenaren bij hun eerste beste kans uit een corner direct de 0-1. Een harde voorzet werd binnengelopen, waarbij de uitstekend keepende Roy Woud kansloos was. De jonge parels lieten het hier niet bij zitten en vlogen direct weer naar voren. 'Bam Bam Bartje' Knorren scoorde 1 minuut na de 0-1 de gelijkmaker door alert te reageren nadat er verkeerd werd uitverdedigd. De jongens waren vervolgens helemaal los en vermaakte het publiek uitstekend. Mooie acties, uitstekend samenspel, veel inzet, het was er allemaal. 2 minuten na zijn eerste treffer was het opnieuw Bart die scoorde. Na veel goede combinaties belandde de bal voor zijn voeten, en het was weer raak. In tegenstelling tot de training (daar vloog de bal op de tennisbaan), schoot hij nu beheerst in het hoekje. De tegenstander baalde nog van de 2-1, maar voor ze het wiste, kon de keeper alweer vissen. Direct na de aftrap was het de topscoorder van 09/10 van BAS die de 3-1 binnenschoot, jaja jullie weten al wie dit is: Coen Grafhorst! Roy Woud stond ondertussen goed te keepen en gooide zich overal voor. In de verdediging stond Tyrick een geweldige wedstrijd te voetballen. Hij maakte aanval na aanval onschadelijk en bracht de bal vervolgens netjes bij zijn medespelers. In de verdediging kreeg hij gezelschap van Jurjen de Vries, die deze wedstrijd weer een hoop mooie steekpassen liet zien! Luca Schaap had deze ochtend wel heel veel pech. Het had het doelpunt van de dag kunnen worden, een geweldige trap van grote afstand belande tegen de lat, dikke pech! Helaas werd er net voor de rust nog wel gescoord door WVF. Net voor het eindsignaal counterde de tegenstander naar een 3-2 ruststand.

In de rust trok Tyrick het keepersschirt aan en ging Roy op het middenveld voetballen.

We waren nog maar net begonnen aan de 2e helft en het was alweer raak. Een lange solo van Enis, waarbij de hele verdediging werd uitgespeeld, werd hard binnen geschoten, 4-2!
Hierna werd er lustig op los gecombineerd. De ouders langs de kant genoten zichtbaar van het geweldige samenspel van de jongens. In tegenstelling tot vorige week speelde iedereen goed samen en werd er ook uitstekend meeverdedigd. Aimen El Achak vocht voor elke meter en liet geweldige dingen zien. Een genot om naar te kijken! In de 35ste minuut kwam Elijah wederom gevaarlijk mee naar voren. Zijn goede wedstrijd werd nu ook beloond met een doelpunt, 5-2!! 2 minuten later kwam er een geweldig doelpunt van Coen. Een poeier van grote afstand belandde strak in de kruising, 6-2!!. 2 minuten voor tijd kwam WVF nog op 6-3, na een hard en onthoudbaar schot voor Tyrick.

Complimenten voor iedereen! Ga zo door, het was een uitstekende wedstrijd!

Bart Knorren

Coen Grafhorst

Elijah Requena

Anis El Achak

BAS JO9-1 - WVF F2: 6 - 3 (3 - 2)

6' doelpunt 0 - 1
7' doelpunt 1 - 1  Bart Knorren (-)
9' doelpunt 2 - 1  Bart Knorren (-)
10' doelpunt 3 - 1  Coen Grafhorst (-)
20' doelpunt 3 - 2

22' doelpunt 4 - 2  Anis El Achak (-)
35' doelpunt 5 - 2  Elijah Requena (-)
37' doelpunt 6 - 2  Coen Grafhorst (-)