Bekerwedstrijd
28-8-2010
't Achterveen, Konijnenbergerweg 1 Hattem

BAS F1 geeft visitekaartje af

BAS F1 heeft in de eerste wedstrijd direct laten zien wat het kan. Na een gelijkopgaande eerste helft was BAS in de tweede helft een maatje te groot. Door doelpunten van Anis El Achak(2x) en Bart Knorren(2x) werd het uiteindelijk 2-4.

De begeleiding kon in deze eerste wedstrijd beschikken over een complete selectie. Hierdoor waren de beide leiders voor de wedstrijd al vol vetrouwen. 'Dit moet de eerste driepunter van het seizoen worden, dat kan niet anders", aldus Leon Ceelen vooraf.

De eerste helft begon vrij rommelig aan beide kanten. BAS had het meeste balbezit, maar negen van de tien aanvallen strandde zo'n tien meter voor het goal. De aanvallen die door de verdediging van Hatto Heim kwamen waren niet tot weinig gevaarlijk.

Hatto Heim stelde er vooral countervoetbal tegenover. Lekker achterover leunen en hopen op een snelle uitval via de rappe nummer 7. Echter hield de verdediging vrij eenvoudig stand. Bart Knorren en Tyrick Bodak deden het voortreffelijk. Ook keeper Jurjen de Vries liet zien dat hij zich wel thuis voelde in het goal. De twee spaarzame schoten op het goal van De Vries waren keurig voor de doelman.

Na de rust was het BAS dat meteen het initiatief greep. Dit resulteerde in druk op het goal van Hatto Heim en uiteindelijk in de openingstreffer voor BAS. Een fantastische aanval over meerdere schijven werd koelbloedig afgerond door Anis '10' El Achak.

Na deze goal drukte BAS door en dit kwam Hatto Heim duur te staan. De ploeg verdedigde met man en macht, maakte het BAS op alle manieren moeilijk, maar de rood-witte BAS F1 trein was niet meer te stoppen. Opnieuw El Achak reageerde alert op een afvallende bal en tikte de bal in het lege goal. Na deze goal kwam 'grote' neef Aimen El Achak hem hoogstpersoonlijk bedanken voor zijn werk. De spits kreeg een ferme omhelzing van de vedette.

Hatto Heim leek het na deze goal op te geven. BAS overliep de ploeg en had met een beetje meer oplettendheid zo uit kunnen lopen naar 0-4 of 0-5. De 0-3 kwam wel op het scorebord. Een goede actie van de net ingevallen Bart Knorren zette hem alleen voor de keeper. Hij wist hier wel raad mee en schoof de bal keurig langs de keeper.

Na deze goal leek BAS een beetje te verslappen. Veel spelers gingen opzoek naar eigen succes en vergaten hierbij dat er ook nog verdedigd moest worden. Hatto Heim zei keurig 'dank je wel' en profiteerde hiervan door de 1-3 op het scorebord te zetten.

BAS zette opnieuw weer aan en het was opnieuw Bart Knorren die vrijwel meteen orde op zake stelde. Opnieuw kwam hij, na een goede actie van Tyrick Bodak, alleen voor de keeper en weer wist de lange Knorren de bal achter de keeper te krijgen.

De wedstrijd was gespeeld en dat het nog 2-4 werd was meer voor de statistieken. Het vermelden waard was deze goal wel, de goed spelende nummer 7 van Hatto Heim legde de bal fantastisch in de linkerkruising.

De trainers waren na afloop uitermate tevreden met de overwinning. 'We hebben meteen laten zien wat we kunnen. Wel moeten we blijven opletten, dat zag je wel bij de 1-3. Maar met deze overwinning zijn we hartstikke blij", zegt Ceelen.

Volgende week speelt de F1 thuis tegen WVF F2. De tweede bekerwedstrijd in een serie van drie begint om 10.00 op Sportpark de Schelp in Biddinghuizen. Komt allen!