BAS JO9-1 - Nunspeet F2 : 2-4

BAS JO9-1 2 - 4  Nunspeet F2
24-4-2010

BAS F1 wordt te laat wakker tegen Nunspeet F2

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de F2 van Nunspeet op programma. De coach kon deze wedstrijd over de gehele selectie beschikken, waardoor hij uit 11 jongens kon kiezen.

Onder genot van een heerlijk zonnetje warmde de jongens zich op. Om 10:00 werd er gefloten voor de start van de wedstrijd. De jongens leken de eerste helft meer van de zon te genieten in plaats van de wedstrijd. Het team was geen schim van het hard werkende team van de afgelopen weken.

Nunspeet speelde de eerste helft beter dan de jongens van BAS. Ze wonnen veel meer duels, door dat ze een stuk scherper waren. Tijmen was een van de weinige die zich wel wist te onderscheiden. Hij speelde een uitstekende wedstrijd, al kan de bal wel iets vaker worden over gespeeld, maar dat geldt voor meerdere jongens. Uiteindelijk liep Nunspeet uit naar een 0-3 ruststand, ondanks goed keeperswerk van Owen.

In de rust werden de jongens even goed wakker geschud door de ouders en begeleiding. Elijah wisselde met Owen van tenue en ging keepen. Een paar bidons werden leeg gespoten, waarna de jongens het veld weer betraden.

De tweede helft was het gelijk duidelijk dat je jongens nu wel fel waren. Er werd als team goed samen gespeeld en veel afvallende ballen werden nu wel gewonnen. De belofte 'een patatje als jullie de tweede helft winnen' speelde wellicht mee in de kopjes van de jonge parels. Achterin stond het nu uitstekend en voorin waren we een stuk gevaarlijker. Na een mooie actie van Tijmen, gevolgd door een shot, kon Roy uit de rebound goed raak schieten, 1-3!. De jongens kregen hier wat meer vertrouwen door en gingen beter spelen. Bennet draaide de tegenstander weer een dol en Sebastiaan en Tijmen vlogen het hele veld weer over. Achterin de stonden Jibelino, Dion en Sven goed hun mannetje en voorin werd er vooral lekker gecombineerd door Roy, Aimen en Owen. Toch was het Nunspeet die onverwacht uit de counter de 1-4 wist te scoren bij de goed keepende Elijah. BAS liet het hier niet bij zitten en ging op jacht naar het patatje! Bennet mocht toch nog even invallen en beloonde dit ook. Aimen maakte een geweldige actie, gaf een assist van wereldklasse, en Bennet krulde de bal heerlijk in de bovenhoek, 2-4. Patatje!!!!

Uiteindelijk een prima tweede helft! Daar is de coach tevreden over, maar achteraf had er toch meer in gezeten als we gelijk wakker waren geweest!