ASV Dronten F3 8 - 3  BAS JO9-1
10-4-2010, 10:15 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS verliest derby van ASVD F3

Vanwege problemen met mijn eigen laptop is er wat vertraging opgetreden rondom de wedstrijdverslagen. Excuses hiervoor!

Afgelopen zaterdag stond er opnieuw een lastige wedstrijd op het programma. We moesten het opnemen tegen de F3 van asv Dronten. Vooraf kende de coach weinig problemen. Alleen Elijah ontbrak vanwege een lekker weekendje weg.

Familie van Asselt was deze ochtend zo attent om hun mooie fototoestel mee te nemen. De foto's die zij hier gemaakt hebben zijn mij ook toegestuurd, maar helaas kan ik ze (nog) niet openen. Deze foto's zullen later volgen op de site! In ieder geval dank hiervoor!

Om 10:15 werd er onder een heerlijk zonnetje afgetrapt op het kunstgrasveld. De start van de wedstrijd was wat ongelukkig te noemen. Nadat de eerste aanval werd afgeslagen en eigenlijk goed werd uitverdedigd, schoot een speler van Dronten vanaf de middenlijn hard richting het doel van Owen. De bal belande vervolgens bijzonder fraai in de bovenhoek, waardoor Owen kansloos was. Toch lieten onze jongens de kopjes hier niet door zakken. Ze zochten gelijk vol goede moet de aanval. Helaas raakte het eerste goede schot van ons op de paal. Hierna kende BAS een goede periode, waarbij goed werd gecombineerd. Vooral Roy en Bennet konden elkaar prima vinden. Vanaf het middenveld waren de snelle Sebastiaan en Tijmen ook lekker op dreef. Helaas was het asvd dat het 2e doelpunt van de wedstrijd scoorde. Dit doelpunt was wel bijzonder ongelukkig. Leander wist een goede aanval van asvd in zijn eigen doel te werken. Net als na het eerste doelpunt zocht BAS gelijk weer de aanval. Dit keer leidde dit wel tot een doelpunt. Het was Bennet van Veen die zijn 20e competitietreffer binnen schoot! Dit leek vervolgens ook de ruststand te worden, maar de jongens uit Dronten wisten helaas nog de 1-3 binnen te schieten net voor de rust.

In de rust ruilde Owen van tenue met Aimen. Even de bidons leeg lurken, want het was lekker warm op het kunstgras en daar gingen de jongens weer.

In de eerste paar minuten na de rust scoorde asvd in snel tempo 3 doelpunten bij BAS. De zette BAS deze periode flink onder druk en het was aan Aimen, Dion en Jibelino te danken dat het niet meer werd. Aimen haalde een paar balen prachtig uit het doel. Vooral Jibelino was deze wedstrijd geweldig. Jibelino 'Davids' onderschepte ontzettend veel en was erg sterk aan de bal. Prachtig om te zien vanaf de kant!
Na de 1-6 stand veranderde het spelbeeld weer. Bas wist zelf 2 keer te scoren. Owen en Leander wisten allebei goed te scoren. Leander wist een goed genomen hoekschop zelf binnen te krullen (eerste treffer!!!, fantastisch!!, aan zijn belofte gehouden!)en Owen reageerde attent op een afgeslagen bal en knalde hem heerlijk in de kruising. Dat asvd in de laatste minuten nog 2 keer wist te scoren was jammer.

In de penaltyserie wist Sven nog heerlijk te scoren. Hij schoot de bal prachtig in de kruising en toonde hiermee maar weer eens aan dat er vooruit zit in zijn spel, klasse gedaan! Owen scoorde opnieuw punten voor de 'latjeskoning' door voor de 3e keer op rij! op de lat te schieten!

Aanstaande zaterdag staat er een uitwedstrijd tegen Lelystad op het programma. Wellicht dat er dan weer eens punten gepakt kunnen worden! Ik heb er alle vertrouwen in!