BAS JO9-1 - DOS Kampen F4 : 6-4

BAS JO9-1 6 - 4  DOS Kampen F4
27-3-2010, 10:00 uur

BAS F1 verslaat Dos Kampen!

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen rode lantaarn Dos Kampen F4 op het programma. Vanwege de afwezigheid van Tijmen Stegeman bestond de selectie deze zaterdag uit 10 jonge parels.

Na een ontspannen warming-up, met een lekkere afrond oefening aan het eind, floot de scheidsrechter Jorrit Doorman om 10:00 voor het startsignaal.

De start was geweldig. Sebastiaan van de Velde schoot in de eerste minuut bij de eerste beste kans gelijk raak, 1-0! Hierna was het gelijk zichtbaar dat BAS de bovenliggende partij was. De jongens kozen vol de aanval en dat leidde al snel tot de 2-0 en 3-0. Bij de 2-0 was het opnieuw Sebastiaan die goed raak schoot. De 3-0 was wel een hele speciale. Dion kreeg iets over de middenlijn de bal voor zijn voeten en pegelde de bal hoog richting het doel van de Kampenaren. De bal verdween in het doel en zo scoorde Dion de 3-0. De jongens dachten hierna helaas alleen maar aan het aanvallen. Het was erg aantrekkelijk om ook voorin mee te doen, waardoor de spelers van Kampen voorin meer ruimte kregen. Hier liep een prima spits tussen die erg snel was en hiermee voor veel gevaar zorgde. Hij was ook de speler die mooi de 3-1 scoorde bij Leander. Gelukkig werd er verder uitstekend gekeept door Leander en waren Dion en Jibelino weer van grote waarde in de verdediging. Kort daarna scoorde Roy Woud zijn eerste doelpunt in 2010 door van dichtbij lekker binnen te knallen. Dit betekende de 17e treffer voor de jongeling. Verder waren er nog veel kansen te zien aan beide kanten. Aimen speelde ook een uitstekende wedstrijd en toonde opnieuw zijn gretigheid aan. Bennet was zoals gewoonlijk weer van grote waarde. Hij wist het spel uitstekend te verdeling vanuit de midmid. Sven toonde aan dat er verbetering in zijn spel zit. Hij gaat steeds meer de duels aan en gaf een aantal mooie ballen aan zijn medespelers. Dos Kampen wist de 4-2 te maken, nadat de bal niet goed werd uitverdedigd. De 5-2 leek wel een kopie van de 3-0. Dit keer stond Dion nog verder en schoot vanaf de middenlijn!! de bal in het doel van Dos Kampen. Uiteindelijk gingen we met 6-2 de rust in. De ongrijpbare Sebastiaan schoot geweldig raak (met zijn links!!) na een lange rush.

In de 2e helft besloot Sebastiaan het keeperswerk over te nemen van Leander, die het uitstekend deed. Het leek erop dat zijn lange sprinten langs de lijn wel werden gemist (net als Tijmen) in de tweede helft. De bal bleef vaak hangen, waarna de snelle jongens van Dos gevaarlijk werden. Elijah speelde vaak te diep, waardoor hij niet bereikbaar was. Toch jammer, want een leuke actie heeft hij zeker wel. Uiteindelijk wist Dos nog 2 keer te scoren in de tweede helft, waardoor het 6-4 werd. Kansen waren er zeker nog te noteren, maar het zat niet echt mee. Bennet creeerde een paar mooie kansen, maar had pech in de afronding.

Jorrit Doorman floot dus af met een 6-4 eindstand in het scoreboekje van Erik, waardoor de tweede overwinning een feit was. Een prima wedstrijd, 3 punten en goed samenspel!