Verlies bij eerste competitiewedstrijd voor BAS F1

Afgelopen zaterdag mochten we opdraven voor onze eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse. Net als vorige week hadden we weer een debutant! Elijah, die deze week voor het eerst mee trainde bij BAS, speelde voor het eerst in het rode shirt van BAS en liet gelijk een goede indruk achter. Het was nog wel wat wennen voor hem, maar dat hij eerder al op voetbal heeft gezeten was duidelijk zichtbaar.

Elijah blijft de rest van dit seizoen ook bij de F1 voetballen. Daarnaast gaat de vader van Elijah waarschijnlijk Jorrit en Tom ondersteunen bij de trainingen. Prachtig nieuws! Ondanks het toevoegen van een extra F elftal zitten alle teams bomvol. Jammer dat we dan zoveel wissels hebben, maar het is wel erg positief dat we zoveel nieuwe aanmeldingen hebben! Aimen El Achak, die vorige week zijn debuut maakte, lag thuis ziek op bed waardoor zijn eerste thuiswedstrijd nog even uitgesteld moest worden.

O, de wedstrijd! Laten we het daar eens over hebben!
We speelde tegen de F2 van IJVV uit IJsselmuiden. Hun eerste wedstrijd wisten zij al met 3-0 te winnen, dus we waren gewaarschuwd. De eerste 15 minuten was het voor de toeschouwers genieten langs de kant. Het spel golfde op en neer. Beide teams creëerde een aantal goede kansen, maar wiste nog niet te scoren. Dat IJVV nog niet scoorde was vooral te danken aan Owen Dokter, want hij keepte een geweldige eerste helft! In de laatste 5 minuten van de eerste helft liep IJVV toch uit naar een 0-2 voorsprong na twee prima aanvallen van IJVV.

In de rust moest de leider (in overleg met het broertje van Owen) weer flink wisselen. Leander verving Owen in het doel en deed dit prima in de tweede helft.

In het restant van de tweede helft liep IJVV uit naar een 0-4 eindstand. Een doelpunt hadden de jonge parels van BAS zeker verdiend, maar het zat ze helaas niet mee. Er werden aardig wat mooie kansen gecreëerd, maar helaas wou de bal er niet in. Een beetje pech, maar af en toe kon de bal ook wel iets eerder afgespeeld worden. Man van de wedstrijd was Jibelino Kinango. Hij bikkelde de hele wedstrijd en veroverde enorm veel ballen. Je zou haast denken dat het familie van Edgar Davids is!

Deze week maar eens lekker trainen met z'n allen en dan kunnen we zaterdag afreizen naar Lelystad om daar aan te treden tegen Lelystad '67 F4.

Opstelling BAS JO9-1 (4-3-3):