BAS JO9-1 - Go Ahead K. F2 : 11-1

BAS JO9-1 11 - 1 (6 - 1) Go Ahead K. F2
12-12-2009, 10:00 uur

BAS F1 schitterd tegen Go Ahead Kampen F2

Afgelopen zaterdag stond er een oefenwedstrijd gepland tegen 2e klasser Go Ahead Kampen F2. Een mooie test met het oog op de competitie na de winterstop. Sven vierde zijn verjaardag en Jibelino was ook niet aanwezig. Leander Touw zorgde toch nog voor een wissel door zich bij de F1 te melden. Hij speelt in de E1, maar is eigenlijk nog een F-pupil (net als Bas van Luenen)! Wouter Foppen was deze ochtend zo attent om na de wedstrijd van de E2 (die een goede 5-0 overwinning boekte) als scheidsrechter op het veld te blijven. Hij leidde de wedstrijd prima, bedankt hiervoor!

Vanaf minuut 1 domineerde BAS F1 de wedstrijd. Gesteund door een sterke verdediging met Dion en Leander Touw trokken de toppers richting het doel van de Kampenaren. Het duurde vijf minuten voor de bal in het doel lag. Sebastiaan schoot vanaf links de bal keihard binnen en tekende hiermee voor de 1-0. Hierna waren de jongens niet meer te houden. Via mooi combinatiespel en overtuigend voetbal liepen de jongens al snel naar een 6-1 ruststand. Owen scoorde met zijn eerste balcontact de 2-0. Roytje Woud reageerde attent op een rebound via de paal na een schot van Leander Touw, 3-0. Bennet scoorde goed de 4-0 en Owen schoot met z'n links de 5-0 binnen. De trainer kreeg maar geen rust en stond druk te pennen wie er allemaal scoorde. Net voor rust zorgde Bennet voor de 6-1 na een prachtige solo vanaf de middenlijn. Dit doelpunt betekende ook de 40ste seizoenstreffer van Bennet, netjes gedaan jonge!

In de rust was er weinig te melden. Leander Kars die de eerste helft prima keepte wisselde van tenue met Bennet en kwam achterin te spelen.

De 2e helft kreeg het zelfde spelbeeld als de 1e helft. Eén richtingsverkeerd richting het doel van de Kampenaren en nog 5 doelpunten extra. Leander Touw die een uitstekende wedstrijd speelde scoorde er twee, waarvan één solo vanuit de verdediging gevolgd door een kanonskogel. Owen scoorde z'n 3e doelpunt na een prima assist van Leander Touw. Leander leverde nog een assist die via de tegenstander in het doel verdween en Tijmen tekende na een prima solo met een schot door de benen van de keeper voor de 11-1 eindstand. Bennet liet zien dat hij ook prima kan keepen en Dion liet opnieuw zien hoe belangrijk hij is met al zijn verdedigende acties. Deze wedstrijd waren er ook weer mooie nieuwe dingen te zien. Onze kleine dribbelkoning Roytje Woud bijvoorbeeld. Hij dribbelde op de tegenstander af en stuurde deze met een paar prachtige schijnbewegingen het bos in. Iets wat de leider dit seizoen nog niet eerder op het veld had gezien! Owen Dokter verdiende aan het eind van de wedstrijd zelfs een publiekswissel.

Na de goede partij tegen Hulshorst lieten de jongens opnieuw een prima wedstrijd zien. Er zit veel vooruitgang in en dat is mooi om te zien. Na de winterstop waarschijnlijk naar de 2e klasse. De leider kijkt hier al naar uit! Een stuk moeilijker, maar de jongens kunnen hier veel gaan leren.

Maandag 14 December is de laatste training van dit jaar. Woensdag is er namelijk een sponsorloop bij 't Tamarisk waardoor veel jongens niet aanwezig zijn. Nog één keer een leuke training en daarna even uitrusten voor de nieuwe competitie. Ieder krijgt nog te horen wanneer de trainingen weer beginnen.

Allemaal alvast de beste wensen en een fijne vakantie!