BAS JO9-1 - Hulshorst VV : 1-4

BAS JO9-1 1 - 4 (0 - 4) Hulshorst VV
7-12-2009, 18:30 uur

BAS F1 verliest, maar wint 2e helft tegen kampioen Hulshorst F1

Maandag 7 December stond de lastige bekerwedstrijd tegen de kampioenen van Hulshorst F1 op het programma. Vooraf was het al bekend dat het moeilijk zou worden gezien de ongeslagen status en scoringsdrift van de jongens uit Hulshorst. Leander Kars was afwezig, omdat hij ziek thuis bleef. Het team werd aangevuld door Coen Grafhort van de F2 en Stef Bregman van de F3. Coen verdiende dit vanwege zijn uitstekende spel en doelpunten bij de F2 en Stef speelde vorige week een uitstekende wedstrijd met de F3 tegen de F2. De leider kreeg vanavond assistentie van Rudo Timmerman, die zijn rol uitstekend invulde.

De jonge parels van BAS zijn na de bekerwedstrijd weer een paar ervaringen rijker. Op het hoofdveld, met verlichting en spelen in het maagdelijk wit (net real madrid!), een nieuwe en leuke belevenis. Na een warming up met wat gedribbel, trucjes en kort afronden op doel kon er dan eindelijk begonnen worden aan de wedstrijd!

Bij de aftrap werd gelijk duidelijk dat de tegenstander van een ander niveau is dan de jongens gewend zijn. Sterk aan de bal, af en toe een duwtje, en veel techniek zorgde voor een terughoudend BAS F1. Aan de hand van de aanvoerder en goede spits werd het doel van Owen onder vuur genomen. Owen keepte een geweldige wedstrijd. Zijn reddingen waren zelfs op 2 handen nog niet te tellen. Toch wist Hulshorst in de 1e helft 4 x het doel te vinden. BAS creëerde in de 1e helft 1 kans via een goede combinatie tussen Coen en Bennet. Iedereen deed wel uitstekend zijn best, maar het niveau dat Hulshorst speelde leek te hoog gegrepen. Verdedigend stond het overigens redelijk sterk. Met name Dion en Jibelino wonnen veel duels. Sven die zich de laatste tijd goed ontwikkeld had het moeilijk vanavond. Verder deed hij wel goed zijn best en straalde wel vanwege zijn mooie blauwe kuif.

In de rust was er niet veel aan te merken op het spel. Iets minder ontzag hebben voor de tegenstander. De leider kreeg ook te horen dat de tegenstander veel duwtjes gaf. 'Het is niet erg om zoiets zelf ook te doen' (zolang het natuurlijk bij een klein duwtje blijft) werd ze verteld. Duidelijke signalen dat de jongens moesten wennen aan het niveau.

De 2e helft kreeg het publiek een heel ander BAS F1 te zien. De jongens trokken zich op aan het spel van Hulshorst en toonde de beste helft van het hele seizoen. Verdedigend stond het opnieuw sterk met de bikkels Dion en Jibelino. Ook de kleine Stef Bregman ging zich steeds beter thuis voelen binnen het team met als hoogtepunt een schaar in de verdediging gevolgd door een passeerbeweging en de spits werd het bos in gestuurd. De nog niet helemaal herstelde Tijmen (was ziek geweest) was af en toe een beetje moe, maar dat was ook logisch gezien de hoeveelheid acties ( en goed ook!!) en meters die hij maakte. Sebastiaan kon de 1e helft aanvallend nog niet veel brengen, maar vulde de rol als verdediger de 2e helft uitstekend in. Dan het trio voorin van vanavond. Het leek wel alsof Bennet, Roy en debutant Coen elke dag samen voetballen. Ze lieten fantastische combinaties zien! Dit deed de leider erg goed! Coen had pech met 2 goede kansen die er net niet in gingen, maar hij speelde erg goed. Halverwege de 2e helft scoorde BAS F1 de verdiende 1-4. Een geweldige actie van Roy gevolgd met een uitstekende assist leidde tot de goede goal van de topper Bennet. BAS F1 won de 2e helft met 1-0 en dit was ook verdiend. Mede door de geweldige keepende Owen hield de verdediging de 0 en met iets meer geluk was er nog een doelpunt bij gekomen.

De leider was na afloop trots op zijn jongens. Wat de 2e helft vertoond werd verdiende een groot compliment. Na de winterstop gaat de F1 mogelijk 2e klasse spelen en na vanavond lijkt het erop dat de meeste jongens deze klasse ook aan kunnen.