BAS JO9-1 8 - 1 (5 - 1) Unicum F3
14-11-2009, 09:00 uur

Prima overwinning voor BAS F1!!

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Unicum F3 op het programma. In verband met de intocht van sinterklaas werd er een uur eerder afgetrapt.

Bij de aftrap was het gelijk zichtbaar dat de jongens er zin en vertrouwen in hadden. Woensdag hoefde er niet getraind te worden, omdat het toen sint maarten was. Alle zoetigheid had de jongens blijkbaar goed gedaan. De start van de wedstrijd was namelijk uitstekend. Boordevol energie werd unicum direct onder druk gezet.

Bennet zorgde in de 3e minuut voor de 1-0. Uit een afgeslagen corner schoot hij goed raak. Drie minuten later was het alweer raak. Na een geweldige pass van Dion schoot Sebastiaan raak, 2-0! Dit deed Sebastiaan blijkbaar goed, want in de 11e minuut scoorde hij met een geweldig afstandschot de 3-0. Roy Woud had dit van de kant bekeken, omdat hij wissel begon. Toen Roy in het veld werd gebracht was het ook gelijk raak. Hij kreeg de bal, dribbelde goed richting het doel en schoot in de 12e minuut de 4-0 binnen. 1 minuut lag de bal weer in het doel. Roy Woud hield prima het overzicht, speelde Bennet de bal goed mee in de loop waarna de topscoorder zijn 15e competitietreffer scoorde. Daarna deed Unicum wat terug door de 5-1 te scoren. De snelle en behendige spits liep goed door en liet Owen kansloos. Hierna werden er nog wat kansen gemist, waardoor we met een 5-1 voorsprong de rust in gingen.

In de rust was er weinig op te merken. Wel werden de jongens erop gewezen dat ze minder snel moeten schieten. Iets meer rust houden bij het schot! Leander (die verdedigend sterk stond) wisselde in de rust met Owen van tenue, zodat Owen ook nog aan voetballen toe kon komen.

Na de rust was het weer snel raak. Met wat geluk belandde de bal bij Sebastiaan. Die wist hier wel raad mee en schoot zijn 3e van de wedstrijd binnen, 6-1. Unicum liet vervolgens zien dat ze beter konden voetballen dan de stand deed vermoeden. Gelukkig waren er dan nog onze verdedigers. Dion onderschepte een hoop en wist de spitsen snel te vinden met zijn harde knallen, Bennet bouwde prima op en Jibelino speelde ook uitstekend. Hij was helaas wel te laat aanwezig, maar hij droeg wel zijn steentje bij aan de overwinning. Als de spitsen op Leander af leken te gaan kwam Jibelino weer aangesneld en pakte de bal. Leander had in de 2e helft nog een uitstekende redding bij een hoge bal richting het doel. Sven liet opnieuw zien dat hij zich steeds beter ontwikkeld. Hij gaat steeds meer de duels aan en dat doet de leider goed! Tijmen was zoals gewoonlijk sterk in de duels. Hij onderschepte een hoop en in het vervolg was hij ook gevaarlijk. Werd er dan nog gescoord? Jazeker! Owen scoorde in de 32ste minuut met een soort van sliding de 7-1. 2 minuten later zorgde Bennet voor een wel hele speciale assist. Een hard schot raakte beide palen, waarna Roy de bal simpel kon binnen schieten en hiermee voor de eindstand van 8-1 zorgde.

Veel belangrijker dan kampioen worden is het plezier hebben met elkaar en dat zit goed bij ons. Elke week weer zoveel ouders die komen kijken en ook bij uitwedstrijden mee gaan zorgt voor een goede sfeer!

Sebastiaan van de Velde
3x

Roy Woud

Bennet van Veen

Owen Dokter

BAS JO9-1 - UNICUM F3: 8 - 1 (5 - 1)

3' doelpunt 1 - 0  Bennet van Veen (-)
5' doelpunt 2 - 0  Sebastiaan van de Velde (Dion van Asselt)
10' doelpunt 3 - 0  Sebastiaan van de Velde (-)
12' doelpunt 4 - 0  Roy Woud (-)
13' doelpunt 5 - 0  Bennet van Veen (Roy Woud)
16' doelpunt 5 - 1

22' doelpunt 6 - 1  Sebastiaan van de Velde (-)
32' doelpunt 7 - 1  Owen Dokter (-)
34' doelpunt 8 - 1  Roy Woud (Bennet van Veen)

Speler van de wedstrijd: Roy Woud

Opstelling BAS JO9-1 (4-3-3):