BAS JO9-1 - ASV Dronten F5 : 5-2

BAS JO9-1 5 - 2 (3 - 2) ASV Dronten F5
31-10-2009, 10:00 uur

BAS F1 wint derby tegen asv Dronten!

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen asv Dronten F5 op het programma. Met een hogere klassering dan BAS F1 en met 40 doelpunten de meest scorende ploeg uit de competitie leek het vooraf op een moeilijke wedstrijd. Roy Woud kon niet aanwezig zijn vanwege de clubkampioenschappen bij het turnen. Roy pakte hier overigens een mooie 2e plaats! Gefeliciteerd!

Nadat de jongens een warming-up hadden gedaan op het veld ernaast kon er om 10:00 worden afgetrapt. De wedstrijd was nog maar net begonnen toen asvd de 0-1 binnen schoot. Na een lange bal naar voren was de spits van asvd snel weg en liet Owen kansloos. Gelukkig pakte de jongens het weer snel op. Via vlotte combinaties ging de bal snel naar voren en dit resulteerde in een paar kleine kansjes. In de 5e minuut viel de terechte 1-1. Uit een prima hoekschop van Tijmen schoot Dion de bal uitstekend binnen. Gesteund door een goede verdediging met Jibelino, Leander en Sven bleef de bal veel in het bezit van bas. In de 8e minuut viel de 2-1. Na een aantal goede combinaties kwam de bal via Sebastiaan terecht bij Tijmen. Hij bedacht zich niet en schoot de bal mooi in de verre hoek. Dit betekende de 2-1, maar ook de 1e competitietreffer voor Tijmen! Helaas kon er niet lang genoten worden van de voorsprong, want 2 minuten later lag de bal achter Owen. Gelukkig pakte de jongens het goede spel gelijk weer op en creëerde meerdere goede kansen. Sebastiaan speelde goed in de spits en liet de leider zien dat hij wel degelijk prima kan overspelen. Hij trok een aantal keren op snelheid de hoeken in en bracht de bal prachtig voor het doel. Helaas vielen hier nog geen doelpunten uit. Vlak voor rust bracht Bennet de F1 terecht op een 3-2 voorsprong. Hij kapte de bal goed af en schoot uitstekend binnen.

In de rust was er niet veel op te merken over het vertoonde spel. Alleen wat meer overspelen en dan moet het goed komen.

In de 2e helft bleef BAS de betere ploeg. Asvd werd nog wel gevaarlijk, maar Owen haalde de bal prima uit het doel. Deze mooie redding vierde hij direct mooi door zijn moeder te omhelzen. Met veel toeschouwers langs de kant speelde de F1 mooi voetbal. Jibelino was zoals gewoonlijk sterk in de duels en Bennet speelde een uitstekende wedstrijd op het middenveld. Leander Sven en Dion gaven de aanvallers weinig ruimte waardoor ze goed bleven spelen. Kansen werden er genoeg gecreëerd, maar helaas bleef het doelpunt lang uit. Sebastiaan bleef gevaarlijk in de spits, maar het geluk ontbrak hem. 5 Minuten voor tijd viel eindelijk de beslissing. Na een mooie solo door de verdediging van asvd schoot Bennet zijn 2e van de middag binnen, 4-2! Tijmen bekroonde zijn goede wedstrijd met nog een doelpunt door (opnieuw!!!) uit een zelf genomen corner via een asvd speler de 5-2 te scoren.

Een prima wedstrijd van onze toppers!

Tijmen Stegeman

Bennet van Veen

Dion van Asselt

BAS JO9-1 - ASV DRONTEN F5: 5 - 2 (3 - 2)

2' doelpunt 0 - 1
5' doelpunt 1 - 1  Dion van Asselt (Tijmen Stegeman)
8' doelpunt 2 - 1  Tijmen Stegeman (Sebastiaan van de Velde)
9' doelpunt 2 - 2
18' doelpunt 3 - 2  Bennet van Veen (-)

36' doelpunt 4 - 2  Bennet van Veen (-)
40' doelpunt 5 - 2  Tijmen Stegeman (-)

Speler van de wedstrijd: Bennet van Veen

Opstelling BAS JO9-1 (4-3-3):