ASV Dronten F4 4 - 3  BAS JO9-1
17-10-2009, 10:15 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS F1 speelt veelbelovend, maar verliest nipt met 4-3

Afgelopen zaterdag was het vooraf al bekend dat ons een moeilijke wedstrijd te wachten stond. We moesten het in Dronten opnemen tegen de nog ongeslagen F4 van asv Dronten. Een heerlijke zonnetje, met Tozan als scheidsrechter een bekende, kortom: perfecte omstandigheden!

In de eerste 5 minuten was het BAS F1 die het initiatief nam. Een paar vlot lopende aanvallen waarbij snel en goed werd overgespeeld resulteerde wel in kansen maar een doelpunt bleef uit. Achterin moest goed worden opgelet bij de verre uittrappen van de asvd doelman. Toen de grote spitsen van asvd uiteindelijk de bal kregen keken we snel tegen een 2-0 achterstand aan. De 2-0 werd nog bijna gepakt door Owen. Hij dook moedig voor een keihard schot op doel, maar de bal verdween met veel pech alsnog in het doel. Owen kreeg hierna even geen lucht, maar hij ging gewoon door. De vergelijkingen met Ed de Goey blijken misschien toch te kloppen!

Het begon erop te lijken dat asvd nu over de jongens van bas heen zouden lopen, maar dit bleek absoluut niet waar. Iedereen deed uitstekend zijn best en ging gewoon verder waar ze mee bezig waren en dat was goed voetballen! Na een geweldige aanval waar het overspelen, één keer raken en weer aanbieden veel indruk maakte op de mensen langs de kans was het uiteindelijk Tijmen die net voorlangs schoot. Een minuut later was het alsnog raak. Roy kreeg de bal diep, had drie reuzen van verdedigers om zich heen, maar hij speelde ze allemaal schitterend weg na een paar goede kapbewegingen en schoot de bal netjes in de verre hoek, 2-1! Lang konden we helaas niet genieten van deze aansluitingstreffer. 2 minuten later scoorde asvd de 3-1 nadat de bal niet goed werd weg gewerkt. Bijna scoorde Tijmen nog voor de rust, maar de bal verdween opnieuw net voor het doel langs. Het gezicht dat Tijmen trok nadat de ouders van BAS schreeuwde; goed gedaan! leidde tot een hard gelach langs de kant.

Na de rust bracht Bennet de spanning snel terug in de wedstrijd. Een geweldige vrije trap van een redelijk afstand verdween in de kruising. BAS zette hierna door, kreeg ook een mooie kans, maar helaas verdween de bal na een counter achter Owen, 4-2.
Vervolgens golfde de wedstrijd op een neer. Iedereen knokte voor elke meter, speelde heel netjes over en uiteindelijk kwam in de 38ste minuut ook de verdiende 4-3 nog. Dion bezorgde de bal bij Bennet die zich niet bedacht en mooi binnen schoot. We probeerde hierna nog alles of niets, maar de 4-4 wou helaas niet meer vallen.

Ondanks dat de wedstrijd verloren ging waren de ouders, leider en andere fans dik tevreden over de wedstrijd. Misschien was het wel de beste wedstrijd van het seizoen. De manier waarop de bal naar voren ging en werd over gespeeld was mooi. Bij F jeugd gaat het naast het plezier hebben om het ontwikkelen van elke speler. Dit was zaterdag al duidelijk zichtbaar. Een prima wedstrijd van iedereen!

A.s. zaterdag staat er geen wedstrijd gepland voor de F1. We gaan dan met de gehele F jeugd voetbalgolfen bij FlevOnice.

Bennet van Veen

Roy Woud

ASV DRONTEN F4 - BAS JO9-1: 4 - 3

7' doelpunt 1 - 0
10' doelpunt 2 - 0
15' doelpunt 2 - 1  Roy Woud (-)
17' doelpunt 3 - 1
22' doelpunt 3 - 2  Bennet van Veen (-)
28' doelpunt 4 - 2
38' doelpunt 4 - 3  Bennet van Veen (Dion van Asselt)

Speler van de wedstrijd: Tijmen Stegeman

Opstelling BAS JO9-1 (4-3-3):