BAS JO9-1 - Lelystad '67 F6 : 3-2

BAS JO9-1 3 - 2 (1 - 0) Lelystad '67 F6
10-10-2009, 10:00 uur

BAS F1 houdt de punten in Biddinghuizen

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Lelystad F6 op het programma. Gezien de stand en statistieken een moeilijke ploeg. Slechts 1 keer met 1-0 verloren en met 2 tegendoelpunten de minst gepasseerde ploeg.

Iedereen was keurig op tijd aanwezig. In groepjes werd de bal even rond gespeeld terwijl de leider Owen in schoot. Vervolgens nog een afrondoefening tot de scheidsrechter wou beginnen.

Vanaf het begin was het al duidelijk zichtbaar dat BAS de betere ploeg was. Dat Lelystad slechts 2 doelpunten hadden gekregen was ook snel te zien. Aangemoedigd door hun fanatieke leiders kwam bas bijna niet door de verdediging heen. Achterin stond het als een huis. Slechts 1 corner leverde wat gevaar op voor het doel van Owen. Een paar keer kwam BAS in de buurt van het doel, maar het schot dat dan volgde was niet gevaarlijk. Sebastiaan was 1 keer nog gevaarlijk nadat hij de hele verdediging op snelheid voorbij ging. Uiteindelijk was het BAS F1 dat in de 20ste minuut op voorsprong kwam. Onder toeziend oog van de trainers Jorrit en Tom werd een mislukt schot van Roy onderschept door Bennet. Hij ging mooi een man voorbij en schoot goed de 1-0 binnen.

In de rust was Roy bereid om te gaan keepen. Owen ging naar de spits om daar zijn kunsten te vertonen. De leider had verder weinig op te merken, omdat er gewoon goed werd gespeeld.

3 minuten na de rust besloot Dion een solo in te zetten door de verdediging van Lelystad en deed dit met succes! Een prachtige actie en een prima schot, 2-0. Lelystad was nog maar net van de schrik bekomen toen Bennet de 3-0 scoorde. Een beetje gefrommel, onderschepping van Bennet en een harde knal.
Na de 3-0 bleven we goed voetballen. Owen liet zien waarom hij de bijnaam 'michael owen' heeft door mooie acties te maken. Een bijna perfecte assist op Bennet die net niet raak was. Man van de wedstrijd was Jibelino. Snel, sterk, goed met de bal, een echte topverdediger! Lang hield hij samen met Leander, Sven en Tijmen de boel goed dicht. Ze gaven de aanvallers geen ruimte. Sebastiaan was zoals gewoonlijk altijd gevaarlijk voorin. Bennet heeft ongeveer de marathon gelopen. Hij stond spits, maar eigenlijk over het hele veld te vinden. Het woord opgeven kent hij niet en voetbalt daarnaast ook geweldig. Roy stond prima te keepen. De ballen die hij kreeg waren vrij simpel, maar zijn uittrappen waren prima.

In de 34ste minuut was het echter Lelystad dat onverwacht op 3-1 kwam. Een prima verdedigende actie van Jibelino werd onterecht bestraft met een vrije trap. Deze werd geweldig binnen geschoten door Lelystad. Lelystad kreeg hierdoor weer wat vertrouwen en kwam vlak voor het einde zelfs nog op 3-2. Uiteindelijk hielden de jongens van BAS vrij eenvoudig stand en zo werd de 3e overwinning een feit!

Na de wedstrijd ontvingen alle spelers en leider een prachtige foto van de familie van Asselt. Een teamfoto in combinatie met een foto van de speler zelf. Bedankt hiervoor!

Volgende week spelen we de topwedstrijd tegen koploper ASVD F4. Dit beloofd dus een prachtige derby te worden! Alle ouders zijn welkom in Dronten!

Bennet van Veen

Dion van Asselt

BAS JO9-1 - LELYSTAD '67 F6: 3 - 2 (1 - 0)

20' doelpunt 1 - 0  Bennet van Veen (-)

24' doelpunt 2 - 0  Dion van Asselt (-)
27' doelpunt 3 - 0  Bennet van Veen (-)