3-10-2009, 08:45 uur
Sportpark De Horst, Horsterweg 202 Zeewolde

Zeewolde geeft BAS F1 les in het benutten van kansen

Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen het eveneens ongeslagen Zeewolde F4 op het programma. Vanwege de afwezigheid van Jibelino deed Sil Bosch van de F2 met ons mee.

Met hier en daar wat kleine oogjes vertrokken we om 7:45 richting Zeewolde. Vanwege de stank in de kleedkamer waren de spelers snel omgekleed. Sil schoot Owen in en de rest speelde in groepjes de bal rond terwijl Erik van Asselt de leider assisteerde om toch maar eens een doel op het veld te krijgen.

Om 8:45 kon er dan eindelijk worden begonnen. De start verliep goed. Binnen 5 minuten vond Sebastiaan het doel na een solo vanaf de middenlijn. De 10 minuten die daarop volgde werden er veel kansen gemist. De grootste oorzaak voor het niet scoren was het niet overspelen. Met name Sebastiaan koos teveel voor zijn eigen actie terwijl Bennet en Roy vaak vrij stonden. Verder was het duidelijk zichtbaar dat de jongens moeite hadden met het snelle kunstgras. Vaak rolde de bal te snel door waardoor kansen niet benut werden. Waar BAS in de eerste 15 minuten veel kansen kregen was het bij Zeewolde gelijk raak bij de eerste kans. BAS kreeg het niet voor elkaar om voor de rust weer op voorsprong te komen. Het was wachten op een doelpunt van BAS, maar Zeewolde scoorde bij hun 2e kans opnieuw! Een lange rush vanaf de middenlijn werd niet goed onderschept en Owen was kansloos op het goede schot. Het leek erop dat Jibelino gemist werd in de verdediging.

In de rust werd er verteld dat er beter moest worden overgespeeld. Dit gebeurde de 2e helft al een stuk beter, maar nog niet voldoende. De 2e helft stond vooral in het teken van veel pech. Het veldspel was behoorlijk goed en er waren ook voldoende kansen. Het snelle kunstgras zorgde er vaak voor dat de bal iets te ver door rolde waardoor de bal niet lekker werd geschoten en in het zijnet belandde. Iedereen deed uitstekend zijn best en de 2-2 van Owen na een goede aanval met Roy en Bennet was ook meer dan terecht te noemen. Owen had de 2e helft namelijk gewisseld met Sil en liet zich gelijk gelden. Sil redde ondertussen nog een keer goed, waardoor BAS in de wedstrijd bleef. Zeewolde liet opnieuw zien hoe je kansen af maakt. Na matig uitverdedigen schoot 1 van de Zeewoldenaren de bal hard binnen. Na dit doelpunt zocht BAS gelijk weer de aanval. Een bal op paal, meerdere ballen in het zijnet, de bal wou er helaas niet in!

Volgende week ontvangt BAS F1 opnieuw een lastige tegenstander. Toch heeft de leider er alle vertrouwen in dat Lelystad F6 zonder punten terug naar Lelystad wordt gestuurd. Het spel in de 2e helft zag er prima uit. Deze week goed trainen op het afronden en overspelen en dan komt het helemaal goed!

Sebastiaan van de Velde

Owen Dokter

ZEEWOLDE F4 - BAS JO9-1: 3 - 2 (2 - 1)

5' doelpunt 0 - 1  Sebastiaan van de Velde (-)
15' doelpunt 1 - 1
19' doelpunt 2 - 1

36' doelpunt 2 - 2  Owen Dokter (Bennet van Veen)