BAS JO9-1 7 - 3 (2 - 1) Zeewolde F5
26-9-2009, 10:00 uur

Bas F1 blijft ongeslagen!

Zaterdag was de complete selectie aanwezig. Nadat de jongens vorige week nog vrij waren, mocht er worden aangetreden tegen het nog ongeslagen Zeewolde F5. Ondanks het commentaar over natte schoentjes viel er niet te klagen over het weer. Onder het genot van een heerlijk zonnetje werden er foto's genomen.

Om 10:00 begon de wedstrijd dan eindelijk. De start was uitstekend te noemen. Binnen zes minuten stond het al 2-0 door doelpunten van Roy en Bennet. Uit het niets viel in de 11e minuut de aansluitingstreffer van Zeewolde. Door de kansen niet te benutten was de ruststand 2-1.

In de rust werden de jongens erop gewezen dat ze wel op hun positie moesten blijven spelen. Verdediger betekend achterin staan en niet voorin. Sebastiaan was ondertussen allang bezig hoe hij de aftrap zou gaan doen. Vanaf de aftrap slalomde hij naar voren en scoorde ook nog met een mooi hard schot. Owen hield de ploeg ondertussen op een goede voorsprong door een paar knappe reddingen. Het is duidelijk zichtbaar dat hij steeds beter gaat keepen. Ook zijn uittrappen zien er steeds beter uit. Dion scoorde vervolgens een mooie 4-1 door een prima solo. De wedstrijd leek hiermee gespeeld. Toch kreeg Zeewolde het voor elkaar om binnen 3 minuten terug te komen naar 4-3! De coach was de avond ervoor nog wel naar de feesttent geweest om te controleren of er zich nog spelers bevonden. Hij trof daar niks aan, maar misschien had hij toch niet goed gekeken. Ze stonden bij beide treffers met z'n allen te kijken hoe de spelers gemakkelijk door konden lopen en scoren zonder daarbij in te grijpen. Dit was toch wel een minpunt in een verder goede wedstrijd. Na deze tegentreffers pakte iedereen het weer goed op. Een mislukte vrije trap van Bennet werd onderschept door Dion waarna hij de belangrijke 5-3 maakte. Vijf minuten later werd de wedstrijd definitief beslist. Een lange bal van Owen kwam bij Roy terecht waarna de bal goed in de verre hoek werd geschoten. Bennet speelde opnieuw een goede wedstrijd. Centraal op het middenveld verdeelde hij goed het spel. Dion ondersteunde goed de verdediging wanneer het gevaarlijk leek te worden. Sven en Leander hielden zich goed op de plek waar ze moesten staan. Jibelo die bijna zijn 1e treffer maakte was zoals elke week beresterk in de duels. Het slotakkoord was voor Roy. Via een perfecte assist van Tijmen schoot hij hard zijn 3e treffer binnen.

Volgende week wordt er opnieuw tegen Zeewolde gespeeld. Deze keer tegen de F4. Het beloofd een lastige wedstrijd te worden, omdat dit team (net als ons) nog niet verloren heeft!

Roy Woud

Dion van Asselt

Sebastiaan van de Velde

Bennet van Veen

BAS JO9-1 - ZEEWOLDE F5: 7 - 3 (2 - 1)

3' doelpunt 1 - 0  Roy Woud (Bennet van Veen)
6' doelpunt 2 - 0  Bennet van Veen (Dion van Asselt)
11' doelpunt 2 - 1

21' doelpunt 3 - 1  Sebastiaan van de Velde (-)
28' doelpunt 4 - 1  Dion van Asselt (-)
30' doelpunt 4 - 2
31' doelpunt 4 - 3
34' doelpunt 5 - 3  Dion van Asselt (-)
38' doelpunt 6 - 3  Roy Woud (Owen Dokter)
39' doelpunt 7 - 3  Roy Woud (Tijmen Stegeman)

Speler van de wedstrijd: Roy Woud

Opstelling BAS JO9-1 (4-3-3):