BAS JO9-1 - Reaal Dronten F2 : 8-1

BAS JO9-1 8 - 1  Reaal Dronten F2
18-11-2006

Een mooie zege in derby tegen Reaal. 8-1

Het was vandaag 18 november 2006. Over deze datum waren een aantal dingen te melden. Nummer 1 SINTERKLAAS is weer in het land. Nummer 2 Bas F1 moest tegen Reaal F2 voetballen, en hopen dat 't Harde punten zou verliezen tegen de nummer 3 Dos Kampen F3. vandaag waren Ruben Stuifzand en Sven Hoiting de keepers.

Belevenis
We begonnen de wedstrijd goed. De belevenis was er en Bas F1 wist dat ze moesten winnen om toch nog een kansje te hebben op de eerste plaats.
zo scoorde Sven al snel in de wedstrijd na een mooi samenspel werd het middenveld tot en met de keeper uitgespeeld. Sven wist de bal goed langs de keeper in de korte hoek te schieten. De 1-0 was er en het zag er naar uit dat er nog meer doelpunten zouden komen.
Reaal F2 kwam niet echt tot schoten op het doel. Een 3 tal keer wisten ze door te breken maar alle 3 de keren wisten 'de Slagers' Tim en Karst de aanvallers te stoppen en te voorkomen dat ze de gelijkmaker zouden scoren. er kwam in de 9e minuut een mooie counter die begon bij de vers ingebrachte Jerry van Lienden. die speelde de bal rond met Ruben Rick en Marcel en ontving daarna de bal voor zijn voeten. Zijn taak was simpel en hij scoorde gemakkelijk zijn 8ste doelpunt van de competitie. Een mooi uitgevoerde aanval van Bas F1 2-0. Vorige wedstrijden wou de F1 teveel alleen doen nadat ze makkelijk op voorsprong kwamen, en wou iedereen zelf scoren. Dit was deze keer neit het geval iedereen speelde goed over en er werden mooie voorzetten gegeven ook de 3-0 kwam van Jerry hij schoot de bal mooi in de hoek en de 3-0 stond op het bord. In de 18e minuut wist Marcel ook nog zijn doelpuntje mee te pikken nadat Karst een actie startte en de bal diep gaf op Rick. Rick gaf hem door op Jerry die 1 op 1 tegen de keeper stond. Tot de verbazing van de leiders schoot Jerry niet maar legde hem perfect af op de meegekomen Marcel de Boer. die hem keurig afronde. 4-0. Simon en Koen waren zeer tevreden over de eerste helft. Er was echter 1 min puntje de breedte werd te weinig gezocht er werd meer in de as van het veld gevoetbald.

Dominerend voetbal
In de 2e helft domineerde het voetbal van de F1 nog steeds. De score werd uitgebouwt. In de 2e helft werd het voetbal steeds beter. De spelers werkte voor elkaar. En de breedte werd deze helft wel benut. Helaas leverde dit de eerste 6 minuten nog geen doelpunt op. Na 8 minuten in de 2e helft scoorde Jerry een wonderschoon doelpunt nadat de keeper de bal slecht raakte bij het uitschieten de bal zo in de voeten van Jerry schoot. Die legde de bal goed en schoot over de keeper de bal het doel in. Dit probeerde hij in de 1ste helft ook al een keer maar dit maal was het wel een doelpunt. 5-0. In de 30ste minuut wist Reaal toch nog een doelpuntje te maken na een corner die niet helemaal weg gewerkt werd. 5-1 Er gebeurde nog iets aan Reaal kant een van de spelers begon spontaan te spugen in het veld. Hierbij Beterschap. De Biddinghuizenaren gingen mooi door met hun voetbal zo schoot Ruben een bal die toevallig voor zijn voeten viel er met een lobje in. De 6-1 stond op het scorebord. dit was nog niet alles. Middenvelder Charles Holtslag had de opdracht gekregen van Koen en Simon de bal een keer van afstand op het doel te schieten. Zo scoorde hij op de zelfde manier als Jerry deed.7-1. in de laatste 2 minuten mocht Patrick Woud nog heel even proberen om zijn doelpuntje te scoren dat lukte in de laatste minuut hij schoot richting keeper. iedereen had verwacht dat de keeper de bal zou pakken en weg zou schieten. Echter dook hij over de bal heen en grabbelde mis. De bal rolde het doel in en zo was de 8-1 een Feit en waren de 3 punten vrij makkelijk binnen gehaald.

Dit was niet al het goede nieuws. Koploper t'Harde moest tegen Dos Kampen F3 spelen ze hebben 3-3 gespeeld en daar mee weer 2 punten laten liggen. Als wij nu de inhaal wedstrijd tegen nummer 7 Nunspeet F2 en de competitie wedstrijd volgende week van ASVD F4 winnen hebben wij de eerste plaats. Want t'Harde heeft 4 verliespunten door 2 wedstrijden gelijk te spelen. en Bas 3 verliespunten door 1 wedstrijd te verliezen. Hopelijk spelen we de volgende 2 wedstrijden het zelfde als vandaag en mogen we de platte kar op.