BAS JO9-1 - Go Ahead K. F3 : 3-2

BAS JO9-1 3 - 2  Go Ahead K. F3
14-10-2006

Slecht voetbal toch winst!!!

Vandaag is het 14 oktober 2006 en de wedstrijd tegen Go Ahead Kampen F3 stond op het programma. Er ontbrak 1 persoon in het team Charles Holtslag die een operatie moest ondergaan die week en dus 2 weken aan de kant moest zitten. We hielden er dus nog 8 over.

En er moesten weer 2 keepers aangewezen worden. Dit maal waren Sven Hoiting (1ste helft) en Patrick Woud (2e helft) aan de beurt.

Na de aanwijzingen van afgelopen wedstrijden wouden de leiders Koen en Simon kijken hoe de F1 het er van af zou brengen zonder aanwijzingen van hun. Zo spraken ze af de eerste helft niets te zeggen. De gedachte was dat ze uit zich zelf gingen voetballen. Maar er werden veel te veel duels verloren, de bal werd te slap ingespeeld, er werd weinig gecoacht (op Sven de keeper na) en er werd te weinig verdedigt. zo kwam dus al vlot een achterstand voor de thuis club. Kampen kwam met 4 man tegen over Karst te staan die hapte en werd voor bijgespeeld waarna de spits de bal keurig in het doel schoot. Een terechte 1-0. Na dit doelpunt dachten de leiders dat de F1 wakker zou worden helaas was dit niet het geval en werd de score uitgebouwd naar 0-2. De middenvelders werden weer alleen gelaten en zo schoot hun middenvelder hem er met een lage bal in.

Vooruit
Het voetbal van Bas ging er een tikkeltje op vooruit maar de bal werd nog veel te veel weg geschoten in plaats van naar een medespeler. Door deze ballen werden Patrick en Rick gedwongen veel te rennen. Het jagen van deze 2 pakte uit in een corner die in werd geschoten door Marcel. De keeper dook tegen de bal die voor de voeten van Jerry kwam te liggen. Jerry maakte er een doelpunt van door de bal in het doel te glijden. De 2-1 was daar.
Niet veel later kwam de 2-2 ook nog in de eerste helft. Patrick kreeg een doelpoging maar schoot tegen de keeper aan weer was Jerry aanwezig die de bal weer het doel in gleed.

Scherp
In de rust werd alles effe op scherp gezet. 2e helft zouden de aanwijzingen weer gegeven worden. Wat nodig bleek te zijn. 2e helft werd iets beter gevoetbald. De ballen kwamen beter aan. Sven zorgde de 2e helft voor veel dreiging hij wist veel duels te winnen en een actie te starten. Zo kwam Rick een aantal keer tot een actie en speelde een aantal keer de verdediger mooi uit met een schijnbeweging. Ook marcel kon doordat hij op links stond voor veel dreiging zorgen met een schot met zijn rechterbeen. Helaas hield de keeper veel ballen tegen. Vandaag had Ruben net als Patrick(eerste helft) veel pech in de afronding en trof een aantal keren de paal. Er werd af en toe te veel gedaan met de bal. Er werd te lang gewacht en zo kreeg Kampen de kans om te verdedigen.
Uit eindelijk wist Marcel de Boer op aan geven van Tim de bal Prachtig in de kruising te schieten. Hij zette met een knap afstandsschot de stand op 3-2. Na dit doelpunt kwam Kampen weer los ze wouden de punten niet allemaal verspelen en begonnen de laatste 3 minuten nog een vuurpeloton op het doel van Bas. Karst en Tim hebben samen met Patrick de bal uit het doel weten te houden.

De punten zijn binnen maar het is zeker een eerste helft om snel te vergeten.

Volgende week de topper tegen WVF F2 hopelijk is dan de scherpte van de wedstrijden hier voor weer terug.